Geplaatst door op 2 feb, 2014 in Jan (Solo) |

Date/Time
Date(s) - 02 feb 2014
15:00 - 17:30

Location
Cultureel Centrum De Skalm

Category(ies)


Na ’n suksesfolle start fan de Fersyskrivers bij de Opening fan ’t seisoen in ’e Groate Kerk in St Jabik, doen wy dut hele programma nog een keer. Maar dan in ’e Skalm in Stiens.

Dus deuze keer ok weer met ’t korps Excelsior út Ouwe Syl d’r bij.

Foor wy’t  ’t doe mist het… Wees d’r nou bij!

 

Jan de Vries en Hein Jaap Hilarides bundelen de krachten in ‘De Fersyskrivers’

 

De Fersyskrivers is een afwisselend Bildts liedjesprogramma met een lach en een traan. De Vries en Hilarides spelen liedjes en vertellen er over. Normaal zijn de heren met z’n tweeën, maar op 2 februari worden ze bijgestaan door muziekkorps Excelsior uit Oude Bildtzijl, waarmee ze een aantal arrangementen zullen spelen. Verder zullen ook Hendrik Elings en speciale gast Anno van der Werf nog van de partij zijn.

 

Hein Jaap Hilarides was in de jaren 90 actief als toetsenist, pianist, liedjesschrijver bij de roemruchte formatie Wiegels Wjukkel Masine. Daarna stortte hij zich op een solo carrière als dichter, schrijver en muzikant. Hij schreef drie Friese boeken, waaronder Joppe en Skoaljonge. Diverse keren lukt het hem om de finale te bereiken van Liet met vaak Bildtstalige liedjes. Hilarides kenmerkt zich door zijn droge cynische houding ten aanzien van het leven, maar in de diepere lagen vinden we zijn serieuze kant. Kortom een man met vele gezichten en verhalen. Hilarides wordt bijgestaan door muzikant en kunstschilder Hendrik Elings in zijn rol als drummer. Daarnaast zal ook Anno van der Werf, bekend van het duo Weima & van der Werf, de bas en gitaar ter hand nemen.

 

Jan de Vries is een muzikant/liedjesschrijver uit Oude Bildtzijl. Hij schrijft zijn eigen muziek en teksten en zingt liedjes in de Bildtse taal/dialect. Zijn liedjes zijn voornamelijk zielenroerselen over het lief en leed van hemzelf en dat van anderen. Soms op waarheid gebaseerd en soms fictief, maar altijd roepen de liedjes herkenning op en ‘roeren ze de ziel’. Jan is regelmatig te horen bij Omrop Fryslân met o.a. ‘Jente’, dat hij voor zijn dochter schreef en in de Fryske Top 100 van 2013 stond. Verder speel hij al zo’n 20 jaar bij de band de Feetwarmers en is hij sinds 2008 regelmatig te zien bij het gezelschap Gurbe en Freonen met o.a. Gurbe Douwstra en Gerbrich van Dekken.

 

Het Korps van C.M.V Excelsior bestaat 110 jaar. Er is in die lange periode veel gebeurd. De eerste keer dat het korps meedeed aan een concours was in 1920 in Dokkum. Ze behaalden toen de 2e prijs. De jaren erna zou Excelsior nog veel meer prijzen binnenhalen. Zelfs in de ereafdeling. In deze 110 jaar heeft Excelsior 11 dirigenten gehad. De fanfare wordt momenteel geleid door Johan Postma. Ze laten een deel van hun repertoire horen en zullen samen met de Fersyskrivers een aantal arrangementen spelen.

 

Kortom, veel ervaring op het podium, wat zal zorgen voor een kunstzinnige middag waarbij het speelplezier voorop staat.

Het programma bestaat uit ongeveer twee keer 40 minuten.

 

Zondagmiddag 2 februari

De Skalm

Stiens

Aanvang 15.00 uur

Entree 10 euro (kinderen t/m 12 jaar gratis)

 

Reserveringen: 058 257 52 20 (De Skalm)