Keel (JJ Cale in het Bildts)

Keel is een project van mij dat bestaat uit een serie in het Bildts vertaalde liedjes van de in 2013 overleden muzikant JJ Cale.
Dit project is ontstaan naar aanleiding van een Tribute-concert waarvoor ik in 2014 werd gevraagd. Hierdoor is er een serie liedjes ontstaan met een geheel eigen karakter. Door het Bildts natuurlijk, maar ook door de eigen muzikale inbreng. Eén van deze liedjes trok in 2015 zelfs de aandacht van de erven van JJ Cale en ik kreeg toen het verzoek van manager Mike Kappus of ze deze uitvoering van ‘Cary On’ (in het Bildts ‘Kop d’r foor’) op de officiële facebook pagina van JJ Cale mochten plaatsen.

Bij dit optreden word ik bijgestaan door ouwe rot in het vak, muzikant gitarist/pianist Douwe van der Werf o.a. bekend van Grytz en Grize, Diggelfjoer en Okke Hel. En dat alles in de prachtige locatie bij de Theatertún in Riis.

Naast de Bildtse Cale nummers zullen ook liedjes uit mijn eigen repertoire en misschien zelfs uit het repertoire van Douwe van der Werff te horen zijn.

Of eigenlijk gaan we gewoon lekker muziek maken! Kom langs en geniet met ons mee!