Nijs

« Naar Home

Papageno huis (Jan Solo) GEANNULEERD!!

HELAAS IS DIT OPTREDEN VANWEGE ORGANISATORISCHE PROBLEMEN GEANNULEERD
NIEUWE DATUM VOLGT WAARSCHIJNLIJK DIT NAJAAR

Zaterdag 25 mei speel ik in de mooie locatie van het Papagenohuis Fryslân in Lemmer. Een avond vol met mooie (luister)liedjes. Liedjes veelal van eigen hand, gezongen in het Bildts, Fries of Engels. Maar, er zullen ook nog wel een aantal uit mijn JJ Cale in het Bildts project voorbij komen. Kom langs en laat je verrassen!
https://www.papagenohuisfryslan.nl/agenda/jan-de-vries-friese-singer-songwriter-uit-het-bildt

 

Laatste Keel optreden!

DE LAATSTE X KEEL, IN DE KOORNBEURS!
Onder de naam KEEL heb ik samen met bassist Ruben Bus de afgelopen 3 jaar de nodige optredens gedaan met het project “J.J. Cale in ’t Bildts”. Erg leuk om te doen en het werd nog leuker toen ook drummer Germ Dikland bij ons aanschoof. Maar ja, niks is voor eeuwig en ook aan dit feestje komt dus een eind.
Maar… niet getreurd, want onder mijn eigen naam gaan we ook als band verder en de mooiste J.J. Cale nummers blijven nog wel even op de setlijst staan.
Dus wees d’r bij en kom deze laatste keer met ons vieren in Theater de Koornbeurs! We spelen een set met J.J. Cale vertolkingen en een set met eigen nummers en veel nieuw materiaal. Hopelijk tot 4 februari!
Bestel je kaarten:
https://www.theaterdekoornbeurs.nl/…/1002…/keel/10220606
Eerst even luisteren? Klik op de link hieronder
https://open.spotify.com/album/38ebxFMgs6sIri8xy5IurZ…

Theatertoer Gurbe 70!!

Zaterdag 13 januari starten we met de theatertoer van Gurbe Douwstra.

Samen met Bonne van der Wal op Bas en Gurbe op gitaar natuurlijk draag ik bij met gitaar, accordeon, dobro, mandoline en mondharmonica. Een mooi programma is het geworden met anekdotes en verhalen, maar vooral met heel veel mooie muziek!
Na de vele repetities en voorbereidingen zijn we er klaar voor en we hebben er heel veel zin in!

Kom je ook langs?
Kijk in de agenda voor de speeldata of op www.gurbedouwstra.frl voor  meer informatie

‘Keel’, in feest foar ear en each

Een mooie resînsy kregen fan Beart Oosterhaven op Ensafh
logo.ensafhIn ‘gewoanere’ eigennamme as Jan de Vries is yn it Nederlânske, Fryske en Biltske taalgebiet suver net te finen. Mar de Biltske ‘sanger-fersyskriver’ mei dy namme kaam koartlyn wól mei in cd-album fan ‘bûtengewoan’ hege kwaliteit: Keel. J.J. Cale in’t Bildts.

J.J. Cale en Eric Clapton

De Amerikaanske sjonger-lietsjesskriuwer en gitarist J.J. Cale waard op 5 desimber 1938 as John Weldon Cale berne yn Oklahoma-City. Hy groeide op yn Tulsa (Oklahoma) en stoar op 26 july 2013 yn La Jolla (Kalifornië). Yn 1971 debutearre er as soloartyst mei it album Naturally. Neitiid folgen oant en mei syn lêste, Roll On (2009), noch 14 studioalbums.

J.J. Cale waard foaral bekend troch twa nûmers, ‘After Midnight’ en ‘Cocaine’, dy’t mastergitarist Eric Clapton fan

Lees feerder op ensafh