Brekbere Sirkel nog een keer in de theaters en dorpshuizen in Friesland!

De Brekbere Sirkel terug in de theaters!

Vanaf januari 2018 tot en met mei 2018 keert de muziektheater hit van vorig jaar ” De Brekbere Sirkel” terug in de theaters en dorpshuizen in Friesland. Wegens overweldigend succes brengen ze nog één keer het hartverscheurende verhaal van Elize en Didier en hun verloren liefde.

 

De Brekbere Sirkel

Tet Rozendal, Wybo Smids, Gurbe Douwstra

Jan de Vries, Wander van Duin en Tseard Nauta.

 

‘De Brekbere Sirkel’ is de Friestalige bewerking van het Vlaamse theaterstuk (en film) ‘The Broken Circle Breeakdown’. Afgelopen seizoen had de voorstelling zoveel succes, dat is besloten om de voorstelling dit seizoen nog enkele keren op de planken te brengen.

‘De Brekbere Sirkel’ is een swingende muziektheatervoorstelling over een schrijnende en schurende love-story vol Amerikaanse rootsmuziek, met Tet Rozendal, Wybo Smids en Gurbe Douwstra.

Elise (Tet Rozendal) en Didier (Wybo Smids) beleven samen een vurige liefde. Maar als hun dochtertje ziek wordt en overlijdt, ontvlamt Didier in woede en zoekt Elise troost. Wat gebeurt er als dat waar je het meest van houdt van je afgenomen wordt? Als het verdriet zo groot is dat je het niet hebt, maar dat je het bent. Elise vindt een uitweg. Ze beleeft haar finale. Ze treedt nog één keer op, met Didier en hun band. Ze spelen nummers van Johnny Cash, Alisson Krauss, Emmylou Harris en Waylon Jennings.

Toneelstuk ‘The Broken Circle Breakdown’ uit 2009 van Johan Heldenbergh en Mieke Dobbels / Friese vertaling: Marijke Geertsma / Spel: Tet Rozendal, Wybo Smids / Muziek: Gurbe Douwstra / Regie: Jan Arendz / Foto: Lutske Veenstra