Als muzikant en liedjesschrijver ben ik al jaren bezig met mijn grote passie; muziek maken. Eerst bij de band Storing en later betrokken bij de oprichting van de band de Feetwarmers, die inmiddels al weer zo’n 30 jaar bestaan. In 2009 durfde ik het eindelijk aan om ook met mijn eigen liedjes het podium te bestijgen. Als troubadour Jan de Vries werd in 2013 de debuut CD ‘Sieleroersels’ uitgebracht. Een CD met 12 eigen liedjes en 1 overzetting van een nummer van Guy Clark. Maar ook als sessie-muzikant sta ik regelmatig op het podium in de begeleidingsband van  Gurbe Douwstra samen met Johanna Hamstra en Wander van Duin en ben ik als sessiemuzikant te horen op de CD’s van o.a. Gurbe Douwstra, Gerbrich van Dekken en Sido Martens. In 2017 deed ik mee in de begeleidingsband in het prachtige theaterstuk ‘De Brekbere Sirkel’ samen met Tseard Nauta, Gurbe Douwstra, Wander van Duin en in de hoofdrol Ted Rozendal en Wybo Smids.

Tussendoor zijn er een aantal singles uitgebracht, waaronder het nummer ‘Bildtstars en Eigenheimers’ dat in opdracht van Sense of Place werd geschreven. ‘Land fan Taal’ werd geschreven in het kader van Leeuwarden 2018. Verder schrijf ik regelmatig liedjes in opdracht.

In 2021 kwam het tweede album uit. Dit keer geen eigen nummers, maar een CD met 14 liedjes van de in 2013 overleden singer-songwriter J.J. Cale. Omdat dit geen eigen liedjes zijn is de CD uitgebracht onder de band/projectnaam ‘Keel’. De nummers zijn dus wel in het Bildts en ook de muziek is met een JdeV sfeertje overgoten.

Nou soksoawat…